donderdag 10 mei 2007

Bewustzijn versus onderbewustzijn

Iedereen is zich bewust, je kunt je bewust zijn van je omgeving, bewust zijn van jezelf of bewust zijn van bepaalde feiten of illusies. Bewustzijn is op te delen in 2 stukken. Bewust en onderbewust. Het onderbewustzijn is ongeveer 90% van je totale bewustzijn en doet dingen zoals het kloppen van je hart, herstellen en vernieuwen van je lichaam, maken van connecties met andere mensen. Je bewustzijn, de resterende 10%, functioneerd in feite om keuzes te maken en dingen als een zelf te ervaren.

Vreemd, is het, dat wij ons voornamelijk richten op het bewustzijn ipv het onderbewustzijn. Sommige mensen gebruiken drugs om meer in touch te komen met het onderbewustzijn, andere mensen mediteren terwijl weer andere andere, eigen methoden hebben, bidden is een mooi voorbeeld hiervan.

In touch komen met je onderbewustzijn is erg belangrijk want wat je jezelf hebt voorgenomen, dat krijg je in je leven. Als je bewust heel graag nieuwe mensen wilt aantrekken maar onderbewust bang bent voor nieuwe mensen, dan zul je nooit de ervaring krijgen die je wilt.
Als je bewust die nieuwe auto wilt hebben maar onderbewust hebt besloten dat je het nooit zal kunnen betalen, dan zul je nooit die auto krijgen. Als je op zo'n manier door het leven gaat dan zul je merken dat niet alles wat je op je pad krijgt precies is zoals je wilt.

Pas als je bewustzijn en onderbewustzijn het met elkaar eens zijn, dan pas zal het zich manifesteren in jou persoonlijke ervaring van het leven, je eigen realiteit.

De truuk dus, is je bewustzijn en je onderbewustzijn op 1 lijn krijgen. Met jezelf. Hoe krijg je dat voor elkaar? Later meer hierover.

Geen opmerkingen: